Blog, Strana 5

Pěstování a zpracování kávy: Od semene po šálek

A teď nemáme na mysli pěstování kávovníku doma. Ten si samozřejmě také můžete vypěstovat, ale pořád to nejspíš bude jenom okrasná rostlina pro potěchu oka a duše. My vám prozradíme, jak se pěstují kávovníky, které naopak potěší i vaše chuťové buňky. ...

Víte, jak si vybrat tu pravou kávu přímo pro vás?

Každý z nás preferuje jiné chutě. A nejen chutě, ale i typ kávy, tedy přesněji to, jestli si koupí již kávu namletou nebo dá přednost kávovým zrnům, která si namele doma sám. Už tušíte, co chcete právě vy, nebo potřebujete poradit? Jestli stále tápet...

To nejzajímavější z historie kávy a její druhy

Historie kávy je velmi, skutečně velmi dlouhá a také se k ní váže nejedna legenda. Pokud si i vy rádi dopřáváte kávu, pak čtěte dál. Třeba nakonec znalostí některých historických faktů leckoho oslníte. Co praví legenda? Podle jedné z etiopských leg...

Připravte si filtrovanou kávu

Filtrovaná káva představuje alternativní způsob přípravy kávy. Takzvaného `filtra` si můžete vychutnat ve své oblíbené kavárně, ale i v pohodlí domova. Jenže stejně jako espresso i filtrovaná káva je tak trochu alchymie. Vyžaduje kvalitní kávová zrna...

Poznejte výhody a nevýhody kapslového kávovaru

Ano, kapslový kávovar je tou nejjednodušší možností, jak si v pohodlí domova připravit kávu. Stačí vám jenom jedna kapsle, jedno zmáčknutí tlačítka a káva je na světě. Ale není všechno zlato, co se třpytí. I kapslový kávovar má své mouchy. Pojďme se ...