Pedron Caffè sklenice Flat White, 270 ml
Kód: P1170Detailní popis produktu
Sklenice o objemu 270 ml od Pedron caffe se stane vaším oblíbeným kouskem. Perfektně padne do ruky a díky průhlednému sklu zvýrazníte barvu i vrstvy výsledného nápoje. Ať už připravíte kávu flat white, čaj či horkou čokoládu.
Jak připravit pořádný flat white?
Flat white je to samé co cappuccino, jen s tím rozdílem, že v základu najdete espressa 2. Pojďme na to:
1) Kávový základ Připravte si svou oblíbenou zrnkovou kávu nebo vyzkoušejte jednu z Pedron caffe a umelte ji přímo do páky od kávovaru. Měla by mít jemnou strukturu, asi jako hrubá mouka. Budete potřebovat 14 až 16 gramů (dvojité espresso). Nezapomeňte kávu upěchovat. Následně nechte protékat horkou vodu o teplotě 90 °C po dobu 25 vteřin. Tím si připravíte přibližně 60 ml kávy.
2) Horká mléčná pěna Na mléčnou pěnu budete potřebovat 125 ml vychlazeného plnotučného mléka a vhodnou malou konvičku. Pomocí trysky kávovaru vytvořte v konvičce vír a šlehejte. Výsledné našlehané mléko by mělo mít teplotu okolo 60 °C. To proto, aby se kávomilec při prvním doušku nespálil. Před samotným litím mléko v konvičce krouživými pohyby míchejte. Získáte lesk a pěna se neoddělí od mléka.
3) Flat white Nyní nastává závěrečná fáze. Promíchanou horkou pěnu nalijte do espressa. Při lití můžete vytvářet různé obrazce, které ještě více nastartují vaše chuťové pohárky. My vám přejeme dobrou chuť.
TIP pro ještě lepší kávu
Pohlídejte si, že z kávovaru skutečně teče voda o 90 °C. Pokud by teplota byla vyšší, můžete kávu spálit a její chuť by nebyla tak dobrá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslná pražírna kávy
Tato je řemeslná pražírna byla založena v roce 2004 Massimem Pedronem. Pražírna Pedron Caffè představuje kvalitu, tradici a zároveň drží krok s novými trendy. Reprezentuje tak ideální kombinaci mezi moderní a starodávnou technologií. Pro výrobu pražené kávy používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí a každé zrno je pečlivě kontrolováno a hodnoceno dle SCA protokolu.
Kávové třešně
Zrání kávových třešní v oblastech ve vysokých nadmořských výškách až 2000 m.n.m. dodává výsledné upražené kávě její charakteristicky sladší a komplexnější chuť. To je dáno díky vysokým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v těchto místech. Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci
Dodavatelé
Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci.
Pražení
Samotným srdcem pražírny Pedron Caffé je řemeslný horkovzdušný pražící buben. Každá várka kávy prochází pomalým pražením vzduchem pod pečlivým dozorem mistrů pražičů.